#143 Как се мотивирам и как винаги съм мотивиран?

Здравейте, приятели!

Да опиша как аз усещам мотивацията и защо бих се радвал, ако всеки се мотивира поне наполовина колкото мен в нещата, които обича да прави и прави.

Как се мотивирам

Мотивацията е много приятно чувство, които спортистите биха нарекли и „надъхване“. Това чувство е абсолютно еднакво с това, което можем да изпитаме при мотивация за нещо. Аз се мотивирам на работа, мотивирам се на тренировка, но има нещо в което не се мотивирам и вероятно трябва да помисля по въпроса. Ще го кажа в последните редове и ще проследим процеса във времето.

Мотивация повреме на работа?

Никой не би го оценил толкова подобаващо, колкото самите ние/вие! Имайте предвид, че не го правите за другите, правите го за себе си. Нека разчитат на вас, нека знаят, че вие сте движещо колело, но знайте, че правите добро на себе си по този начин. Мотивирания човек не очаква нещо в замяна, затова всъщност и получава много повече отколкото очаква.

Мотивация повреме на тренировка?

Мотивацията, че можеш още едно. Ти си машината, която движи това тяло до следващия му предел. Ти можеш, направи повече от последния път. Това са нещата, които всеки си повтаря, знаем ги и не спираме да действаме.

Общото между двете е музиката. Тя при мен е една и съща, като за работа ползвам доста по-дълбоко мотивираща музика и успявам да постигна пълен контрол над това, което правя и да го правя успешно. Разликата между двете е, че на тренировка аз вече съм мотивиран, тъй като яденето идва с апетита, а тренировката е абсолютно същото. Двата плейлиста и стиловете музика, които слушам при двете начинания имат общо, но имат и разлика.

Мотивацията при мен:

  • Уникално чувство от спомени свързани с музиката, която съм пуснал
  • Различните песни могат да носят различни силни чувства и моментна наслада
  • Тананикането на дадена мелодия, която да напомня върхови лични постижения
  • Споделянето на даден спомен с човека, който би ги оценил и възкликнал по същия начин за преживянотож (или спомен за такова споделяне)

Как да останем мотивирани

Въпросите са много, а може би си мислите, че не можете да сте винаги мотивирани?

Точно така, аз също бях стигнал до този извод. Близък приятел ми беше споделил следната мъдрост, че „…колкото и да си мотивиран, то не можеш да останеш мотивиран завинаги и не можеш всеки ден да се мотивираш…“ – едва ли не, то всичко си имало край.

Всичко ли е временно, има ли всичко начало и край? Има, да.

Ако не сме достатъчно мотивирани да направим нещо, то тайната е в това да го направим по-малко, ако не стане, нека го направим още по-малко и накрая толкова малко, че да можем да го свършим. Свършвайки едното, ще минем към второ, когато свършим достатъчно от малките си задачи, то вече ще сме мотивирани да продължим и с останалото. Тогава вече сме победители и най-накрая правилно мотивирани.

Разделете всичко на малки стъпки и няма невъзможни неща, мотивацията идва със свършените задачи и постоянството.

Какво имам да добавя

Ще отслабна. Мотивиран съм да го направя с малки стъпки. Малки, ситни и дори миши стъпки, но няма да спирам.

Благодаря Ви, че вярвате в мен и сте прочели цялата тая бъркотия от мисли!

Поздрави,

Здраве,

До скоро!

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: