#132 | Кои 5 навика ме промениха напълно?

Здравейте отново, приятели!

Тук вече сме след толкова много време, като можем да се похвалим с доста провали и още повече успехи, защото провалите са необходими точно за това.

Ако всеки провал ти носи точка опит, то нямаме ли нужда от много провали?“ – Божидар G Костов, спонтанно 2022г.

Нека започнем по темата! Нямам търпение да Ви разкрия тайните си. Всъщност разкривал съм ги много пъти пред Вас, но сега са събрани на едно място и състоящи се само от няколко реда, за да не отегчавам никого.

1Нямаме нужда от смартфон в леглото

Започнете още от тази вечер. Оставете го далеч, а не на една ръка разстояние. Няма да изпуснете нищо, няма да загубите нищо, само можете да нарушите Вашия сън.

2Следете всичко, което желаете да подобрите

Знаете ли какво? Как можете да подобрите нещо, ако не следите цифрите? Съвсем примерно намесвам цифрите, защото в момента следя калории, въглехидрат, протеин и килограми, а там всичко е цифри. Както и ако искате да следите Вашите спестявания, там също са цифри, разходите и те. Може да не са цифри, но следете ги, ако желаете да има подобрение.

3Да започнем първо с най-трудното

Няма как, всеки се е спречквал с това, че трябва да свърши един куп задачи, независимо дали е вкъщи или на работа. Хванете и свършете най-трудното, останалото ще стане като детска игра. Прилагам мой пример, който може да послужи на някого в бъдеще. Сортирам задачите според нещо, което да ги различава, намирам най-трудното и го върша първо.

Току що Ви споделих как мия съдове, когато са повече по някаква причина. Сортирам ги, оглеждам ги и започвам от най-трудното. Когато завърша цялата работа с миенето, то аз не съм разбрал кога е свършило.

Съответно това правило можете да го прилагате навсякъде. Аз го прилагам дори на тренировка, защото така смятам за редно. Първо правя най-трудните упражнения, а завършвам с доста по-лесните.

4Редуцирайте приемането на кофеин следобяд

Моля моля. Тук съм бог, тук не само нямам проблем, но и съм пълна противоположност. Нека обаче Ви посъветвам за по-добър и хубав живот нещо различно от това, което правя.

Ако приемате повече безкофеиново кафе, или някакъв вид чай следобяд, то ще подобри Вашето спане и съответно Вашата раздразнимост. Можете да го направите, като пиете кафе сутрин и около обяд, като след това преминавате на безкофеинови напитки.

За мое съжаление кофеина ми вреди по начин, който за момента не осъзнавам и не успявам да се придържам към това правило. Не бъдете като мен.

5Използвайте DND режим

Какво ще рече това DND? Do not disturb в превод по нашенски – не ме занима’ай.

Човек! Това ме е преродило изцяло. Използвам DND режим на смартфона си постоянно, освен когато тренирам или вървя навън. Може би и в момента, докато пиша тези редове.

  • Използвам го, докато спя
  • След нощна смяна също, докато спя
  • Докато съм на работа

Изключително удобно. Аз използвам автоматична функция, която като ме засече в офиса, телефона моментално влиза в режим DND и не ме притеснява никой. Не виждам известия, освен от приятеклата ми, а тогава знам, че е спешно.

Това бяха бързите ми 5 съвета за спешна поправка на живота Ви!

Благодаря Ви за обърнатото внимание, до скоро приятели!

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: