#127 Защо правилото на 5-те секунди ще промени бъдещето ми?

Пожелавам на всеки да изживее точно това, не използвайте следващите редове, за да ми се скарате, че ви пожелавам да падате от високо. Не ви пожелавам да падате, пожелавам на всеки един от читателите си да става и да се бори.

Помислете си отново, дали най-великите неща правени от вас не са направени в момент, който е бил определящ точно за 5 секунди. Решението е взето внимателно или просто е взето за кратко време, наистина ви се е случвало и съм сигурен в това.

Какво е чувството на 5-те секунди?

Ето ви примерите, които са ми се случвали безброй пъти относно това правило, което дори не знаех, че е открито или изобщо съществува.

Какво ви спира да скокнете от стола или дивана и да отидете да бягате 2 километра?

  • Спира ви единствено това, че не сте си казали следното „Аз се нуждая от това да бягам редовно.“ А след като го кажете има кратък период, в който вие самите можете да приемете предизвикателството, или да останете на дивана във вашето кресло на уют и спокойствие.

Какво ви спира да тренирате редовно?

  • Отново бариерата е в самите въпроси, които си задаваме, а именно „Имам ли нужда от тренировки, за да постигна желаната от мен форма?“. Ако отговора е в подкрепа на желаната от вас форма и не направите нищо по въпроса, тя просто се отдалечава още повече.

И в двата случая, ако станете и се облечете възможно най-бързо и отидете да правите нещото, което ще донесе на вас спокойствие, че сте направили една крачка напред, а не назад. Бъдете спокойни, тези секунди на размисъл са изключително важни, но можете да го промените още сега.

Какво ни спира да сме продуктивни?

Много е просто, говорил съм много за него, говорил съм и малко, защото го повтарям и аз самия. Грешка е, грешки правим, съвсем редно е да ги правим, защото е по-добре да се поучим от тях, отколкото да не ги видим!

Грешката се казва „От утре“, знаете че имам такъв единствен подкаст и ще оставя линк тук, за да видим дали някой ще го чуе: Link Spotify „От утре“

За да стигнем до това, че не е нормално да се случват нещата от утре, а сега, просто трябва да нагазим здраво в калта. След като сме нагазили е много лесно да си вземем поука, защото това е нужно, виждаме дъното и мърсотията, тогава можем да решим дали ни харесва там или искаме да ни е чисто и да постигаме. И нека започнем с това, че ако не беше аудио книгата за 5 секундното правило, то аз нямаше да напиша публикацията си днес.

Публикацията ми щеше да е отложена отново, щеше да остане за утре. Така оставаше за утре през последните 4 седмици и познайте какво? Както винаги, утре просто не дойде.

Линковете за вашата промяна:

  • 5 секундното правило на Мел РобинсStorytel
  • Линк за Lidl промоционален код – 60 дни безплатно ползване на Storytel – Lidl Link
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: