#103 Теленор, дръжте се на ниво!

Когато цял свят си вика, тая 2022 година, едва ли може да е по-зле от 2021… А какво стана? Така казваха за 2021 също! Направо не е нормално, но нека не прибързваме.
Ще разкажа повече в следващите редове…

Първо, Здравейте!

Второ, мразя Теленор!

Трето, досещате се, писах жалба срещу тях!

Да започнем от там, че на всеки му се налага да сключва договори с измамници, като Теленор. Условията са направени доста по-изгодни, ако сключиш договор с тях, а ако сключиш двугодишен договор, направо са Уау!

Сами се досещате и какво следва. Всеки са го нашивали с какви ли не услуги, които не виждаме в първия момент, когато подписваме договора. Уви, аз ги видях.

На първо място

Да започнем с първия проблем, който срещнах там. Да не започвам, че и съм работил за тях и знам какво се прави и как се прави. Разглеждаш какви документи са ти поднесли и накрая решаваш, дали искаш да ги подпишеш или не, няма такъв принцип на планетата, който да те кара да полагаш подпис, ако не си чел. Това принципно го правим на собствена глава и не можем да се откажем след това.

Опитаха се те да ми нашият услуга за предпазване от Онлайн пространството или нещо като Родителски контрол.
-Вие луди ли сте бе?!
Така бих реагирал, ако IQ-то ми беше достатъчно занижено. Аз обаче просто им заявих, че това няма да го разпиша и да не ми го предлагат. Не желая подобна услуга, независимо от това, че е безплатна първите 3 месеца. Не ми пука и за тези 1.20лв., които трябва да плащам след това, но е прекалено да ми го натришат без да са ме попитали. След подписването на невероятните условия – 32.99 за неограничен интернет и неограничени минути, то аз не оставам много доволен, но пък няма лошо. Ще ползвам нещо ново, да но има полза от него.

Излизам си аз, разклащам си краката баровски, докато се прибирам и получавам SMS-ите, които винаги получаваме… Чета си аз, чета и кво да видя… В един от SMS-ите, които чета бяха рязко потъпкани моите потребителски права! Те ми бяха активирали услугата, която не бях подписал. А в системата какво ще качите? Кой ще ме разпише сега? Сигурно е признато по някакъв начин? Браво. Ето ги и моите права.

Написах една доста дълга жалба към Теленор, за жалост чрез контактната форма и нямам копие, за да Ви се похваля… Много добре я оформих, точно както Ви го разказвам по етапи, но бях добавил и изискванията ми. Исках лично обяснение от служителя, управителя и регионалния им мениджър! Все още нямам такова, но ще опитам да откажа договора си чрез контактната форма, както пише, че мога.

За жалост не приемам това отношение и бих подписал по-лоши условия в друга компания, пред това да съм техен клиент и с погазени права. Не бих позволил да ми ги погазят отново, защото имам права. Аз съм клиент!

Номер две

Следващия проблем… Заявиха ми, че мога да добавя телефона, който нямаха в наличност тогава, когато и където поискам. До 30 дни от преподписването на този договор. Вчера (10.02) посетих магазин в The Mall и заявих, че бих желал да закупя iPhone. Не им обясних, че искам към договор, че съм подписал и т.н., а направо попитах дали имат наличен. След като казаха „да“, то очите ми светнаха и ги поведох да ми правят документите и да си тръгвам много бързо.

Още по-бързо дойде и разочарованието, което беше възможно, тъй като съм подписал договора си другаде, а те не могли да направят нищо по въпроса и да ми добавят телефон. Точно както и очаквах, че ще се направят. Казаха ми, че след месец мога да променя условията си по договора и да взема устройство, а до тогава единствено мога да опитам в магазина, който съм подписал договор.
-Ето тук вече бях бесен.
Няма проблем, отново IQ-то ми забрани да общувам с хора, които се опитват да ме лъжат. Не направих нищо по въпроса, освен да изляза и да звънна на оператор, който пък ме информира, че средното време за свързване с оператор е 16 минути.
-Добре, имам проблем и чакам 16 минути да ми вдигнат телефона, така ли?
Ееееее, редовно ми се налага да чакам по 4-5 минути, но на опашка в Кауфланд, където за мое удивление някой си върши работата! Тия пичове прекалиха направо.

Решението винаги е едно – iStyle

Много ме е яд, че не се доверих на тях и за MacBook-a, макар да ползвах отстъпка от 3% в ArdesBG, то аз съм по-доволен, когато получавам качествено обслужване.
Драмите ми с Теленор бяха последните, които бих изпитал, добре, че в следващите 24 месеца не смятам да ги ползвам, познавам и виждам, казах си аз…

Взех си устройството, което пожелах. Стана бързо, лесно и удобно, точно както се очакваше да стане.

Условията ги знаех още преди да отида на касата, всичко беше точно. Пожелахме си приятна вечер, а Теленор останаха в миналото.

Един ден, когато Теленорец се разрови из моите творби нека прочете следното:
„Мен ме учеха, че всеки клиент трябва да бъде третиран като последния такъв на земята, вместо да се пренебрегне някое негово желание.“
Днес погазихте още веднъж клиент, като отказахте да му дадете нещо.

Пожелавам си само едно, да ми откажат подписаните условия по договора, а всеки замесен в тази глупост с активирането на услуги насам-натам, да получи заслуженото.

Приятели, чакам си отговор от жалбата, а сега ще захващам отказа ми от услугата!

Благодаря Ви,

Дръжте си на правата, защото никой няма да го направи вместо Вас!

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: