#102 Коронавирус, свикваме или отшумява?

Здравейте, приятели!

Първото и най-важно нещо е, че всичко в този живот е на приливи и отливи. Може да го сравните с всяко нещо в живота Ви. То идва, за да си отиде. Получаваме, за да дадем. Включваш нещо, за да го изключиш след това. Няма нищо вечно, това се отнася също и за COVID-19.

Всички знаем това, аз и ти не сме вечни, така че, ако вируса оцелее по-дълго от човечеството, той ще изчезне, след като изчезне човечеството. Няма нищо по-оптимистично от това, че той ще изчезне пръв. Видимо отшумява, видимо ние ставаме по-непредпазливи, а най-лошото е, че това не води до нищо хубаво. Бъдете нащрек.

Вече знаем как да се пазим, а нека обобщим.

 1. Мием си ръцете редовно. Дезинфекцираме, ако нямаме възможност да ги измием.
 2. Избягваме да докосваме предмети или каквото и да е в публичното пространство.
 3. Контактите ни може да се намаляват, но единствено физически, всеки друг контакт е полезен за вас по един или друг начин.
 4. Нямате предимство, ако сте пушач, антиваксър, невнимателен или абсурден с такива твърдения. Абсурдно може да бъде, ако твърдите, че вие сте най-доброто решение за справянето с коронавирус, както и вашата имунна система.
 5. Няма вреда от ваксините. Ако ви умори тя, ще ви умори и коронавируса и обратното.
 6. Индия, Русия и САЩ също не са застраховани. Франция налага най-строг режим вероятно от целия свят, защото прави максимално тежко пребиваването без ваксина
 7. Скача процента на заболеваемост, но не е по-тежък за преживяване в момента.

Това не е пропаганда и няма да наливам разум, самият аз може да нямам достатъчно, сериозно!

Обръщаме нова страница винаги от живота си, когато дойде нещо ново.

Новата година, накара ли Ви да обърнете нова страница?

Както се и очаква. Вие трябва да ставате по-добри същества на тази планета, планетата трябва да става по-добър извор на живот, а ние трябва да се грижим и подържаме всяка екосистема. Това е необходимо, за да можем да направим живота си тук по-дълъг и устойчив, а не да изнемощява с всеки изминал ден и всеки един изхабен напразно ресурс. Един ресурс може да бъде в конфликт с природата, само ако го използваме за цели ние да развиваме нещо, което е недомислено. А всъщност природата е направена така, че да не сме ѝ нужни ние.

Не ми е за цел да Ви правя и по-добри хора. Това е Ваша собствена мисия.

Колко често сте благодарни?

Казвате ли благодаря, когато получите нещо? Казвате ли благодаря, когато използвате нещо чуждо? Казвате ли благодаря, ако някой Ви направи услуга? А казвате ли благодаря, когато вкъщи се свърши нещо очаквано? Невъзможно, но, казвате ли благодаря, когато се събудите сутрин?

Ако казвате на повечето въпроси, както и всичко останало, което получаваме „благодаря“, то може би се доближавате до по-доброто Вас.

Ако не казвате „благодаря“, време е да започнете. Започнете с нещо малко. Когато пазарувате, когато Ви върнат ресто, когато Ви задържат вратата някъде, просто кажете едно „благодаря“. Ако се усмихнете, даже още по-добре, но не е задължително.

Бъдете добър пример

 • Няколко лесни стъпки, за да станете добрия пример в обществото са тези, които посочих по-горе, но преди стъпката с благодаря.
 • Карайки някой да Ви благодари, независимо за какво, то Вие сте направили вече нещо добро и това е отплащането за него.
 • Ако смятате, че не сте добър пример, посочете някой такъв. По този начин се превръщате в добър пример също, защото не ограничавате останалите.
 • Ако нещо Ви вдъхновява – покажете го на други. Добрите примери за Вас, биха могли да намерят още нуждаещи се от вдъхновение благодарение на Вас.
 • Вие сте добър пример, повярвайте и действайте.

Обучавайте, за да учите

 • Единствения начин да обясните нещо на някого е, когато сте научили как то действа и как да го направите достатъчно опростено, за да може да се справяте по-лесно или по-бързо. Когато се опитате да научите някого на това, той схваща Вашия метод, а Вие самите е необходимо да го обясните понякога по-доста интересен начин, който може да не Ви е хрумвал досега. Тогава Вие се научавате на същото, което обучавате, но осмисляте по друг начин. Тогава има двоен ефект обучението – учите се и двамата.
 • Правете добро. Учете близките си на неща, които биха им помогнали. Така се научавате или поне ще върнат услугата, като Ви научат на нещо, което те знаят и могат. Тогава идваме на заглавието на тази част. Обучаваме, за да ни се върне и да научим нещо.
 • Останалото, което е хубаво да научим и да предадем на останалите е следното: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света.“ – Махатма Ганди

Ако Ви се струва прекалено, моля да задействате механизма и да коментирате. Така ще науча от Вас, кое не е добре, а аз ще покажа смелост и ще опитам пак по-добре следващия път.

До скоро, нека всички мрачни мисли изчезнат и останат само светли такива. Бистрите умове са най-ценни, а Вие сте такива! Макар да засегнах няколко теми днес, следващия път ще имате честта да четете още интересни неща.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: