#98 Какво по-хубаво от добър навик? Стелаж с добри навици!

Здравейте приятели,

Днес 23ти Декември, точно в 4:00 се възпроизвежда тази публикация, която по-късно ще бъде налична и достъпна за всички нас, вас и тях.

Ако сте минали през началната страница, то ще сте забелязали, че вече е опростена още повече и според мен изглежда малко по-добре. Невъзможно е да стане изключително добре, тъй като съм с орязана функционалност и същевременно толкова мога.

Ще добавя нещо, което може да допадне на повечето, а на някои пък може да не. Изключително важно е да разберем, че навиците не са мега изпреварващи времето и от раз да станем по-добри в нещо. Изграждаме ги поетапно, както вече съм казвал в един от предишните си блогове. Ако е имало повратен момент, то може да промени нещата в две насоки и то рязко, както в правилна, така и в насока неподходяща за развитието ни.

Ще Ви дам навици, които можете да усвоите лесно, а Вие преценете дали желаете да го направите.

Първи съвет

Когато постоянно си казвате, че всъщност за да станете по-добри в нещо или искате да бъдете по-добри в това, защото е време да започнете новоти си аз. То Вие е редно да знаете, че трябва да правите малките стъпки, малки редовни стъпчици към успех. Ако сте изградили навик, който е да миете зъбите си сутрин след като сте станали и изпили чаша с кафе, то можете да направите следното:
– Ще стана, ще изпия чаша кафе, ще измия зъбите си и ще направя 10 лицеви опори.

Така с едно просто действие след даден навик, Вие можете да добавите още такива, които обаче смятате за променящи Ви в по-добра насока.
-Ще стана, ще хапна, ще напиша блога си, ще направя 3 серии клекове, ще си легна към 12 и ще стана за нощна смяна след това.

Ето два примера, които ще Ви мотивират да закачите някой навик, след вече съществуващ такъв. Когато вече не мислите за нещото, което трябва да направите след миенето на зъбите си, а направо го правите и не може да не го направите е вече момента, в който Вие можете да добавите още такива малки стъпки към успех и по-добро за Вас.

Втори съвет

Знаете ли каква е разликата между това да направиш сто пъти нещо и да го направиш само веднъж? Можете да направите нещо 100 пъти, като в това време Вие се упражнявате в това действие, а накрая резултата ще е перфектен, защото сте правили нещо, което в него съдържа опит, а Вие се развивате и получавате все по-добри резултати в последните бройки на даденото действие. Ако направите действието само веднъж, а е обмислено, проектирано и изградено в съзнанието Ви като перфектно, то няма да бъде такова. За съжаление, ако желаете от веднъж да го направите перфектно, то няма да стане такова.

Идеята при този вид действия е, че ако имате да направите 100 снимки и да публикувате една, то шанса да направите перфектната или да съдържат няколко перфектни снимки е доста висок. Докато ако желаете да публикувате перфектната снимка, мислите как да стане, а накрая направите само една, то шасна е почти нулев да направите това, което изисквате и смятате за перфектно.

Затова бих добавил само едно нещо, към изграждането Ви.

Правете малки крачки напред, но никога не се връщайте назад и не започвайте от начало. Важно е да вървим напред, не е важно колко, а по-важно е да вървим само напред.

Трети съвет

Знаете ли, че от правилната гледна точка и промяната на мисленето Ви до момента е било разликата, че е имало едан дума, която всъщност е излишна за Вашия успех.

Двете възможности са Ви много познати, но не сте се замисляли над това. Имам предвид, че една от възможностите Ви е да кажете „Трябва да сгъна дрехите“, а пък другата е малко по определяща действие и е „Ще сгъна дрехите“.

Виждате ли разликата? Вече няма да „трябва“ да направите дадено нещо, а ще го направите, защото там е разликата между действието и намерението, което бихте предприели. Трябва да свършите нещо, или ще го свършите следващия път? Това е същината на нещата, които биха довели един малък навик при Вас, а ще достигнете до успеха си без никакъв проблем с още няколко такива.

Атомни Навици – Джеймс Клиър

“Двете идеи звучат много близки, но не са едно и също нещо. Когато имате намерение, вие планирате, избирате стратегия и се учите. Всички тези неща са хубави, но те не дават резултат.
Действието, от друга страна, е онзи тип поведение, което ще даде резултат.”
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: