неЖитейските поуки

Можете да получите всичко. Имали ли сте шанса да осмислите, че колкото повече давате, толкова повече ще получавате?

Може би не. Аз също не съм имал този шанс. Обаче това, което се случи беше, че започнах да давам повече, на всеки давам повече. Давам повече дори на тези, които ме тормозят по телефона с офертите си, които дори няма да приема.

Последните такива бяха от Теленор. Няколко пъти звъннаха в рамките на месец, а аз им казвах, че всъщност предложението им е страхотно, но аз не желая да плащам повече, ако дори не успявам да ползвам това, което вече имам.

Преди това пък ми звъняха от банки, а тях дори приветствах с повече от приветливо отношение. Питал съм ги, дали те биха препоръчали тяхната банка, а отговорите след кратко замисляне винаги бяха положителни от тяхна страна. Аз обаче, когато ме питаха дали бих препоръчал тяхната банка, просто отговарях с не, не бих. Пожелавах им страхотен ден и затварях телефона с „Благодаря Ви много!“.

С всеки съм така. Учтив без колебание, добър без колебание и позитивен, отново без колебание. Бих искал да дам точно този съвет на всеки. Бъдете положителната част от вселената, нека всичко останало е различно с нормален или негативен подход към всичко. Вие можете да поставите друго начало, можете да сте промяната на този до вас.

Аз може да съм промяната за някой, но мжое и да не съм. Това не пречи да съм позитивен и да помагам на всеки, който не е бил задник или е бил леко задник. Бъдете склонни, както на добро, така и на отношение, което някой би заслужил. Бих бил справедлив с всеки, който е прекалил с добротата ми или пък по-лошо с доверието ми.

Този кратък урок, как аз съм по-добър с хората може да послужи на много от вас. Може да не послужи и на никого. Аз предпочитам да го предам, а всеки сам да реши, дали да бъде по-добър или да бъде празнота в пространството.

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: