Galaxy Fold и Galaxy Flip 3, какво ново?

Докато ние седим и чакаме нови Apple продукти, то Samsung си пъхат носовете навсякъде и стават все по-добри. Наистина ли го написах на моя Macbook Pro? Присъединявайки се с iPhone в джоба и Airpods на бюрото? Мали, че реклама си направих на устройствата, които ползвам. Стига глупости!

Днес ще пиша за това, което са направили Samsung и защо се възхищавам всъщност. Не само съм фен на Apple, а и се възхищавам на Steve Jobs, в момента на Tim Cook също, но не бих казал, че е на същото ниво. Всичко е чудесно, но не виждаме голямата иновация, която всъщност се очаква да има всеки път. Освен новите им процесори на Mac-овете, но не е и чак пък толкова добро, може би пробна версия преди новите M1X или M2.

Наистина, сега ще спрем с Apple.

Samsung всъщност се опитват и съвсем успешно догониха това, което Apple крепи всичките си устройства, а то е именно една екосистема, която не е толкова трудна за постигане, но до момента никой друг я нямаше. До скоро Google се справяха съвсем успешно, но така и не успяха да направят кой знае какво с мобилните си телефони, а да не говорим и с Chromebook-а, който също така много харесвам. Оф! Трудно ми е! Пак се отплеснах.

Връщаме се на Samsung, които вече обвързват устройствата си съвсем успешно едно с друго. Ние ще го наречем One UI 3, тъй като се отнася за интерфейса, отнася се за обединяването в едно, а съответно това е и 3-то поколение сгъваеми телефони. Аз смятам, че доста добре са се постарали всъщност, защото са директно свързани с часовниците си, както и лесен обмен на данни с таблети и лаптопи (Samsung). Докато Apple не знам как биха могли да импортират данни от Android, въпреки, че би трябвало да има функция, то Samsung предлагат директен вариант с кабел. Прехвърля всичко, като снимки, клипове и дори хронология в WhatsApp. Лесно е всъщност, а подобренията и изкуствения интелект доста помага. Видимо предлагат функционалност, която да разпознае до 4 лица на снимка и да направи по-тясна рамка за снимка или да направи широкоъгълна снимка, за да може да хване всички. Естествено можеш да я нагласиш и да бъде във вариант, който да избереш сам, но нищо не ти пречи да има повече функционалности. Могат да ползват Galaxy Watch-a вместо блутут дистанционно за снимките си, като това е доста яко,.

Андроид винаги са били свързани с повече възможности, които могат да те претрупат и направят живота ти доста тежък, но и може да не сме толкова малоумни и да сме Дигитални Минималисти, които да не качват всяко приложение, а ако го опитат и не им е нужно, то поне да го трият.

Препоръчвам да се разровите в Google или YouTube за да видите новите модели на Samsung, защото са вдъхновяващо подобрени.

Не казах много за Galaxy Fold, защото са малко нещата, които ме впечатлиха, а именно това, че дори Netflix са работили по това, за да може да гледат на тяхното приложение, както в затворен наполовина екран, така и на напълно отворен, както и за нестандартните му размери, които ми напомнят тежко на 4:3. Именно това, което са направили се очакваше да се направи не само от Samsung Apps, а евентуално и колаборативно от други приложения, за да може да го направят поне ползваем, докато не навлязат и другите такива приложения на неговия стандарт, колкото и счупен да е той. Самите те са едни от върховите позиции в продажбите на смартфони, така че редно е всеки, който желае да бъде ползван и да се качи на влакчето на скъпи телефони, то поне да преработи и фиксне някои неща, които да не ти къртят нервичките.

Готино! Пожелавам Ви е така, да не бъдете с капаци на очите, а да познавате и обръщате внимание на всяка техника, за да можете да купувате не най-доброто, а това, което Ви трябва и върши най-добра работа.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: