Финансов Съветник | Началото на другата страна от блога

Здравейте приятели,

Току що ми хрумна гениалната идея, че мога да предоставям идеите си относно финансовите ми инструменти и познания, които имам и научава с всеки изминал ден. Относно всичко това, то аз просто ще Ви ги предоставям безплатно тук. Научил, изпробвал, видял или просто чул за тях, стига да са легитимно звучащи, то и Вие ще имате достъп до тях. Не е нужно нищо повече, освен да следите блога ми, а може и да се абонирате за него, че да не изпускате нищо.

Обмислях, че може би могло да го направя в отделен блог, а може би и дори в този, който е „Странични проекти“. Но всъщност избрах да го направя в този, като просто за всяка публикация, която е свързана с Финансови Съвети, то ще бъде със заглавието и няма как да пропуснете новината. Реших така да бъде, нека е на едно място, а не разпиляно из цялата WordPress мрежа.

Финансови инструменти, които съм ползвал?

Ползвал съм само Revolut за финансов инструмент. Мога да го коронясам, мога да го богославям, мога и да го препоръчам на всичките си приятели!

Revolut, като финансов инструмент

За какво го ползвам?
Ползвам го за спестяване, защото е много удобно да разплащам към него, като по този начин получавам мигновен превод без никакви такси. Apple Pay е добър вариант, защото само срещу Touch или Face ID, то прехвърляш желаната от теб сума в акаунта си. А всеки който желае може да издаде и карта, физическа пластика, която да разнася със себе си в портфейла или където желае. Аз лично съм предпочел виртуална такава и не смятам, че е необходимо да ми се пълни портфейла с карти, които така и не ползвам, благодарение на Apple Pay, който ползвам, а картите си съхранявам там и разплащам така.

Има ли такси?
Нямам представа. Аз ползвам безплатен вариант, който има някои ограничения, които ще разберете по-долу, като стигнем до инвестиционната част. Но това, което съм виждал е, че имат планове за повече възможности, които аз не ползвам и никога не бих вероятно, но предполагам има значение за хората, които биха използвали повече от възможностите, както и лоялни програми и отстъпки, ако ползват платените им месечни планове, които вървят и с различен вид карта.

Как да инвестирам с Revolut?
Инвестицията е изключително проста всъщност. Има отделение в което можеш да заделиш част от финансовите си възможности, като те няма да имат досег с твоите, които не желаеш да бъдат част от инвестицията ти. Вкарваш $20.00 в Tesla и никой не те пита защо толкова, няма проблем, слагай си колкото поискаш. Пазара е по-ограничен, но аз лично натрупах някакъв опит точно там. Можеш да инвестираш и в някои криптовалути. Ако някой продукт, в който желаеш да инвестираш го няма, то може да почакаш известно време, може и да го добавят, тъй като те добавят доста редовно продукти към тяхното портфолио. Ако пък не желаеш да чакаш, то има други инвестиционни инструменти, като eToro, Plus500 и Trader… Аз лично не знам много, това мога да предоставя като имена.

Пожелавам успех на всеки, който дръзне да се пуска!

Спестяване с Revolut, как?
Всъщност това, което е възможно и нормално да опита всеки се дели на две части. Аз съм от хората, които ползват Revolut единствено, като сметка, която ползвам изключително рядко, а редовно инвестирам в нея. На заплата не е проблем да слагаме едни 5-10% без да усетим липсата им. Това наистина е малък процент, който може да не се отрази на състоянието ни през месеца, а дори да се отрази, то разполагаш с парите си, защото не са в банков ВЛОГ или каквото е там. Другия втори вариант е всъщност, като ползвате функцията наречена Vault, която е пряко свързана с ползването на Revolut за разплащане в магазини и като цяло. Избираш си как точно да става, но при плащане да заделя част от сумата, а може и да те таксува двойно. Половината си отива за сметката, която си направил (примерно 10.00лв.), а останалата част е на същата стойност и отива в спестяванията ти. Това например е доста странен начин за спестяване, но хората го предпочитат! Има и вариант със закръгляне на стойността, но не съм дръзвал да проверя все още.

Бих искал да изкажа благодарности към Revolut, които никога няма да го прочетат вероятно, но съм длъжен да го сторя. Това не е платена реклама, това е личното ми мнение и опит. За повече въпроси, моля питайте в коментарите, а ако информацията е била полезна за Вас, то направо се абонирайте, защото ще има още!

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: