Какво е нужно да знаете за Безос, Брансън и Мъск? Какво е да се състезаваш с конкуренцията, за да пратиш хора на Луната?

Дали не е редно вече да говорим и за космически туризъм? Еми всъщност, време е да го споменем след толкова много години, които минаха след като сме виждали вече съмнителните кадри от Луната на Американците. Дали някой друг е стъпвал там след това? Ще разкрия на всички Ви какво мисля в края на писаницата, която чака да бъде излята в редовете под този.


Да започнем с най-интересната част, защото вероятно и вие като мен се питате, кой по дяволите е тоя Брансън?

Накратко той е американец, който също така е милиардер и от младата си възраст той е решил да стане предприемач. Това вероятно на много от нас ни е съвсем непознато, но американците са се прославили с възможностите си да предприемат такива ходове в историята. Apple, Amazon, Google, Blizzard, Intel, Nvidia, Microsoft и вероятно още компании, които може да пропускам. Някои от тях може и да не са американски, може да бъркам, но да не прекаляваме, не ми работят толкова много клетки, както вече споменах. 

През 1999 година той получава титлата “Сър” за своите успехи в предприемачеството, като сред тях се нареждат всъщност и следните: Virgin Records; Virgin Atlantic; Virgin Mobile; Virgin Interactive и не на последно място последната му гордост Virgin Galaxy. Последната по рода си компания до момента е за да може да изпълнява своите планове и туризъм до луната и космоса, а именно наречени за краткост космически пътешествия. Цената на такова пътешествие е почти незначителна съдейки по инвестицията и вероятно разходите за такава, а именно $200 000 (щатски). Не толкова важно, но вероятно ще оцените и следните цифри, а именно за богатството му според данни в интернет, които открих – то е на стойност 4.4 милиарда британски лири.

Толкова за Брансън, да не го натрапваме толкова, защото някой ще каже, че симпатизирам, а всъщност и аз току що разбрах що за стока е.

Нека не забравяме и защо споменавам всеки един от тях. Докато се надскачат с всяка изминала реплика и туит, които публикуват навсякъде, то Брансън е обещал да направи тестов суборбитален космически полет, като той самия ще бъде на борда, а това ще се случи на 11ти Юли тази година!


Преминаваме към малко по-консервативната част, но не толкова бързо. Стигнахме до момента в който ще направим представяне и на най-богатия мъж на планетата Джеф Безос.

(може и да не е вече, но не съм проверил)

Докато предишния участник в състезанието до Луната и обратно, както се пее в една прословута стара песен е съвсем случаен за нас, то този не е такъв. Той е известен с Amazon, като дори е информирал аудиторията си с това, че ще напусне на 5ти Юли, а на 20ти Юли ще лети в космоса с брат си.

Той всъщност притежава и компания, която е наречена Blue Origin, която е аерокосмическа компания, както и ще разчита на нея за полета си в космоса. След като го направи той самия, тогава ще направи възможно и пътуването, като екскурзия в космоса. Човек с такова богатство вероятно няма никакъв проблем за осъществяване на нещо подобно, но дали зависи всичко от парите, които има и би вложил в такова огромно съревнование? 

Безос всъщност току що прочетох е най-богатия човек на планетата от 2017та година, като богатството му се оценява на 92.3 милиарда долара, а в днешни дни през 2021та година, той всъщност притежава над 186 милиарда долара.

Очакваме полета на безос в космоса да се осъществи още този месец, дали ще бъде на 20-ти, както е обявил той самия, то се очаква да разберем!


Всъщност сега идва ред на единствения човек, който бих казал, че съм изумен от него. Постъпвал е по най-невъзможните начини за човек, за да достигне до този момент да има успешен бизнес в няколко насоки. Това е той, това е Мъск! Илън Мъск!

Може би ще го пиша с най-голямо вдъхновение, тъй като бях зачел неговата биографична книга. Най-интересното всъщност от книгата, до където бях чел разбира се, защото само я зачетох и не стигнах далеч е, че той не допуска много хора преди това да го описват и да дава информация за живота си. Впечатляващото е това, че майка му го изследва, защото в момент на мислене за нещо, то той си представя съвсем различна вселена, отделя се от визуалното, както и всичко което се случва около него. Той дори не чува в такъв момент, защото мисли много съсредоточено върху някакви си негови неща… Тогава наистина притеснил, както майка си, така и всички в училище, само защото е искал да остане сам в неговото си пространство. Странно, нали?

Той е главен изпълнителен директор и главен технически директор на компанията Space X, както и на Solar City и Tesla Motors, но за тях може би ще стане на въпрос друг път. Тъй като в момента сме на тема пътешествия в космоса, а и информативно за богатството на самите ентусиасти за тези полети. Богатството на Мъск в статията, която прочетох не е толкова важно и не беше опоменато, но предвид класацията, той е на 2-ро място след Безос. Парите не са всичко всъщност. Американците съм чул, че чуят ли за Мъск, те са готови да повярват в Американската мечта и да вложат и последните си пари, че да подсилят компанията му. Точно това била силата, която го накарала и да повярва, когато Америка инвестирала в неговата компания.

Мъск освен мечтател е и вероятно реалист, като казал всъщност, че би могъл да прати астронавти на Луната около 2024-та година. Като не се изхвърлил, както останалите двама, че ще летят, че ще направят екскурзия и какво ли още не и то в толкова кратки срокове. Да направим и сравнението, че Мъск всъщност е изпълнявал много успешни полети и завръщания на земната повърхност. Съвсем успешно и вероятно първото по рода си клипче на летателен апарат, който е бил в космоса, който интернет потребителите бяха гледали беше точно неговото. Той изпрати и летателен апарат, който е под формата на кола и броди около земята от 2018-та година. А от тогава той се опитва да подобрява опитите си и рекордни постижения в областта на проучването на космоса и полетите из него.


Какво следва?

Дали от изследователски характер или от икономически гледни точки, тези трима мъже, които накратко опознахте в изминалите редове се опитват да направят първи крачки в пътуването на обикновени хора извън нашата земя. Някои от тях на поносими цени за пътуване, а други вероятно на доста по-скъпи, то вероятно разликата ще е от опита, който има всеки един от тях, а съответно и надеждите, които бихте могли да възлагате на подобен тип пътуване.

Необятния космос, а всъщност вече сме съвсем близо до обитването му, защото след като направим първите си крачки в космоса, то не сме далеч и от заселването, унищожаване и съответно разрастването, както и колонизиране на цялата система, галактика и след това вселена. Безкрайно ли е всичко? Може би е толкова голямо, че дори да има някакъв край някъде, то ние никога няма да стигнем до него.

Както вече знаем, тези тримата не стига това, че са трима доста богати мъже и предприемчиви, а и на всичкото отгоре те имат три различни летателни апарата, които биха могли да изпратят човек в орбитата, космоса или на друга планета.

Въпрос на време е да видим обаче, както кое ще бъде сполучливо от пътуванията, така и резултатите от него. Виждате ли изминалите години някой дори да е споменавал, освен тях, че можем да пътуваме из космоса, все едно ползваме междуградски транспорт. А може би биха го сравнили с обикновен полет на някоя авиолиния, кой знае.

Да се върнем на въпроса от началото, който беше, дали всъщност има хора стъпвали на Луната, както и в какви теории вярвам аз. Аз лично с моите всички 2-3 мозъчни клетки, мисля, че никой до момента не е посещавал лунната повърхност и няма да бъде посетена скоро от човешки същества. Скоро ли? Че много далеч във времето ли е 16ти Юли? А 11ти Юли, никое от тях не е далеч като число. Нямам против опитите им, но имам против това да ми твърдят американците и техните конспиратори, че са стъпвали на Луната! Глупости на търкалета, руснаците също не са стъпвали, никой не е ходил там. Лъжци такива.


Ако смятате, че греша някъде, моля имайте пълната свобода да коментирате и да ме сразите в коментарите, защото имам неограничено желание да научавам нови неща.

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: