Политика | Финансиране | Отражение

Бойко Борисов | Небивалици, откровени лъжи и защо парите не стигат до резултати

Бихте ли могли да си представите, ако някой даде на фирма около 500 милиона лева? Това са половин милиард, колкото и бат #Бойко е направил километри магистрали, както вече всички знаем. Не пиша новини, а хронология на изминалия месец. Малко несериозно звучи, но да ти дават пари за несвършена работа и да не ти търси никой сметка за свършена работа. Това бих го направил, само ако брат ми каже „абе, дай ми пари за нещо си“ – еми давам му, след което ще кажа, бъди щастлив и следвай мечтите си, а няма да му кажа, дължиш ми „n“ на брой лева. Но това съм аз, явно държавата в лицето на бат #ОняДебелия от Банкя. Но както вече разбрах, него го наричат „гражданина Борисов“, защото както знаем, той вече не е никой в държавата, той е минало. Минаха изборите в Благоевград скоро, там партията му загуби убедително от ИТН – #ИмаТакъвНарод. Да започваме по темата, че няма да губим време в странични неща в момента, за тях има време!

Автомагистрали

 1. Свлачища и ремонтирането им?

  Не се бъркайте по името „Автомагистрали“, нямаме нищо против и свлачища да оправят. Ето бързия пример с 500 милиона лева авансово плащане за ремонт на около 80-85 свлачища, които за наш огромен късмет са платени, а и евентуално завършени! След направена проверка на от няколко стойностни журналисти бродещи по скромната ни държава, те установили, че всъщност от тези 80+ свлачища са завършили единствено едно от тях. Останалите да не ги мислим, ако има проблем, то те ще си ги оправят, нали? Еми всъщност разликата между свършената работа и „вода у река“ (както се казва по нашия край) е точно това, че Автомагистрали са се заели със случаите. Всъщност автомагистрали имат около 300 работника, а това означава, че нямат достатъчно служители за да могат да работят по такива големи проекти, а парите… Парите са всъщност по повече от 1 милион на служител, тва нормално ли е? Да речем, че ако имат по няколко шефа, или по-скоро от двама души то единия да е шеф или мениджър. Тогава на всеки с по-висок пост ще се полага по още 1 милион, което лесно прави милионери хора, които не струват и пукната пара. Това звучи прекрасно, но всъщност не е точно така. Обяснявам как стоят нещата и каква е схемата. Ти, Гошко, точно ти, ти си човек на високопоставен, който е човек на човека главатар, лидер, грабител или както го наричаме вече гражданина Х от Банкя. Тогава ти получаваш финансирането без никакъв проблем, но остава да се издължиш на хората преди теб в пирамидата, за да има пари за всички и следващия път да вземеш пак парата. След което обаче на теб ти остават едни много милиони, които е необходимо да ги вложиш така, че да може и работата да бъде свършена, а може и да не я вършиш цялата, може само да замажеш очите на хората, които биха видяли свършеното. Следва търсенето на фирма, която е под теб, фирма посредник, която трябва да свърши работата. Даваш оферта, която е достатъчно ниска, както и достатъчно висока, за да може да кажат „Окей, имаме евтината работна ръка, която не е квалифицирана, но пък ще свършим работа.“, а тогава работата е свършена почти, ти ще имаш пари в сметката си, пичове, които ще ти свършат работата и така. Де да имаше още много милиони, за да можеш да платиш на повече хора и да вземат да свършат цялата работа… Но хазната не е толкова дълбока, че да гушкаш милиони и да се дават на фирми посредници, които да ти вършат евтино работата. Браво Гошко, ти си партия на правилния човек, но си е друго, като ти позволят да бъркаш в буркана с меда. Схемата е същата и при следващата тема, която ще видите по-долу. ^^

  „Искам тук да е като картичка“ – Това заявил бившия премиер, гражданина Х от Банкя, а седмица по-късно просто свлачището падна отново. Благодарим на Автомагистрали, благодарим и на гражданина Х, ако не беше той, вероятно щяхме да спестим 220млн. лв. по това време.

  И не на последно място, нека добавим още един факт за свлачището с картичката. Фирма с името „Джамбо 33“ е наета от фирмата Автомагистрали, за да може да изпълни поръчката за която държавата плаща доста повече от това, което са получили „Джамбо 33“ авансово за работа по картичката на гражданина Х. Нямащи никакви права да наемат подизпълнители за работа, която първо е връчена на тях, а те след това даващи я на друг без никакви конкурси за това или някакъв вариант за конкурентоспособност, то те не биват закачани от властите или законите в страната. Фирмата посредник получава около 48млн. лв. за да може да изпълни поръчката с тези по-малко от 30 души служители. Това наистина бяха последни редове по темата…
 2. Какво означава да получаваш авансово пари непряко от държавата?

  Означава само едно, при управлението на шурата, това означава, че няма да те кара да ги връщаш. Шурата обаче е уредил още нещо, дори да връщаш парите, те ще са без никакви лихви. Мерси на шурата, но повече мерси на гражданина Х от Банкя. Въпросите са безкрайни приятели… Защо Автомагистрали имат в държавната сграда ползваща се от тях „медицински кабинет“, който има спалня в него? – Просто не е кабинет, а спалня. Защо Автомагистрали са между 40 и 50% авансово на фирми посредници, за да им вършат работата? – Защото шурата позволява такива операции, но само при едно условие, да не разбират хората. (…но хората разбраха, защото на прост човек не се набива акъл, а к**, нали така?) Малко статистика в следващите редове относно дадените пари от Автомагистрали на посредниците, представена от Капитал(#23, стр.12):

  1.Автомагистрали Хемус АД 596 471 467.74лв. | 302 262 288.54лв. (30)
  2.Джамбо 33 ООД 103 778 776.65лв. | 47 929 837.21лв. (20)
  3.ДЛВ ЕООД 61 210 700.00лв. | 27 091 260.00лв. (10)

  Легенда: Фирма/Обща стойност по договори/Авансово плащане/Брой договори

Построил съм над половин милиард километра магистрали, само за последните 10 години!

Сред последните бисери на гражданина Х

По-важни въпроси, които да си здаваме преди изборите на 11-ти този месец, а именно:

Има ли партия, която ще допринесе за по-добър живот и развитие на страната?

Заслужава ли си да гласуваме, поради начестилите избори с платени гласове?

Бихте ли се поинтересували от политика, за да можете да гласувате за някой, който не обещава, а показва на хората слабите места в държавата и казва как да се поправят те?

Интересувахте ли се от политика през изминалата година, месеци или седмици, за да можете да направите обективна оценка и съответно решение, за кого да гласувате?

Бихте ли желали още един мандат да бъде спечелен от партията, която управлява последните единадесет години?

Падение или власт виждате в лика на гражданина Х, когато казва „няма да съм част от политиката“, но всъщност се показва всеки път и говори само той?

Благодарни ли сте на гражданина Х за нещо? За какво?

Отговорите на тези въпроси ще очаквам в коментарите под публикацията, за да можем да направим диалог или малък спор, че да обменим идеи, информация и дезинформация. Благодаря ви!

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Едно мнение за “Политика | Финансиране | Отражение

 1. Кокалът не се пуска лесно. С години са си оплитали мрежите между роднини-приятели-бизнес партньори и зависимостите между тях днес са това, което трябва да се разследва и премахне. Нито магистрали, нито свлачища са оправени като хората. Едно време имахме “Господин 10%”, който искаше толкова комисион под масата, за да свърши работа. Днес обаче е меко казано по-лошо. Не може да очакваш, че с 10% от стойността на поръчката ще свършиш задачата и никой няма да забележи некачественото изпълнение. Не може и не трябва да става така.

  Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: