Кофеинова независимост

Първо за всички читатели ще направя едно просто изчисление, за да може да прецени всеки един какво количество енергийни напитки съм приел, а следователно ще пресметнем и колко г/д кафета са това. След това също имам един период в който пиех повече кафе, без толкова енергийни напитки, но ням ад аизваждам цифрите една от друга, защото и двете вървяха успоредно.

Колко енергийни напитки съм изпил до момента? Сега ще пресметнем.

Средно по една напитка на ден се пада, защото в някои дни не съм пил, а в други съм пил по 2-3-4-5, кой знае по колко. Следователно ще е доста груба цифра, но отново ще бъде потресаваща, както и за всички лекари, че още съм жив или без деменция. От 2014-та започнах да имам някакви лични средства, с които да имам по-голяма свобода. Ежедневно си купувах енергийни напитки, а преди това по-рядко, затова няма да ги броим. Бройката е всъщност е 2705 енергийни напитки, отново не смятаме това, че някои са по 500мл, а други по 330мл, а някои и по 250мл. Смятаме ги всички по 250мл., а цифрата в литри е 676.25 литра. Това са тоооолкова много литри, аз вода съм пил сигурно 2 пъти повече, което не е хубаво. Няма проблем, това е до момента само. Вече пия повече вода, а кофеин изобщо. Но да преминем и към по-важната стъпка, това са и средно 2 кафета на ден, като някои дни съм пил повече, а някои по-малко. Кафетата са 5410 за тези години.

Изходни цифри от последните 7 години и половина:

2705 енергийни напитки
5410 кафета

Равносметка:

Будя се достатъчно лесно и без кофеин под каквато и да било форма

Защо спрях?

По-важното в този случай е, че просто така реших. Нямам сърдечни проблеми, нямам някакви ментални или каквито и да било затруднения. Кой знае какво се забелязва след прекратяването на кофеина за едно тяло. Той не ми е нужен всъщност, аз мога да си дишам и без него, мога да ям, мога да тренирам, както и преди това. По-интересното всъщност е какво е откритието ми.

Откривам ползите от кофеина.

Ползите от кофеина може да са много, които не всички мога да потвърдя, но мога да определя нещата, които се случват при мен, като нещо, което можеше да не се случва, ако не го бях спирал. Вероятно нямаше и от къде да го знам, но ето сега всички вие ще разберете.

Истината е, че усещам малка умора след работните ми дни, докато преди това имах енергия за абсолютно всичко, което реша. Сега е малко спорно, но бих казал, че забелязвам спад в енергията ми. До скоро бях спрял и енергийните наптики, но бих казал само, че не съжалявам за спирането на кофеина и няма да го пипам. 

Решението ми с енергията, което ще приложа

Повече вода. В момента пия по около 3 литра повреме на работа вода. В останалото време пия по още около литър. Може би ще пия повече на работа, пък за вкъщи както дойде.

Каква е ползата БЕЗ кофеин?

Няма никаква разлика при мен! Вече около 20 дни, в които не съм пипал кофеин и вероятно намалява вероятноста от сърдечни проблеми, както и от останалите, които засягат менталното здраве на човек. 

Когато се замислите дали да спрете нещо, просто го спрете, за да видите какво ще стане. Не всичко ни е толкова нужно, колкото ние му придаваме важност.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: