Онлайн анонимност

Online Invisible | Online Anonymous | Safety Data

Съхраняване на снимки в Google Cloud (Google Photos or Google Drive)

Изпращане на съобщения в iMessages (което непрекъснато правя)

Правите регистрациите си с Вашите имена

Добавяте приятели във Facebook

Запазвате страниците си, като Bookmark в Chrome

Следвате профили за продукти или Ваши познати в Instagram

Давате адреса си за доставка в сайтове, където поръчвате

Общите условия всъщност са нещо, което приемаме винаги, за да можем да ползваме дадена услуга, където си правим и регистрация. Тях приемаме накрая, когато знаем, че искаме да използваме тази услуга и преди да ни бъде позволена регистрацията, то цъкаме отметката за „Приемам и се съгласявам с Общите Условия на сайта/приложението/каузата“. Това е нещото, което използват срещу нас след това. Там ни проследяват – нашите данни, съобщения, местонахождение и още много други данни.

Началото е следното „Спрете да раздавате тези флаери с лична информация на всеки, който иска да ви следи.“

Нивата според Kalle Halden за справянето с тези неща са 3, ето кои са те:

 • Нека станем трудни за хакване
  Началната стъпка е тази. Тук нека изпълним следните условия, за да можем да се справим с това. Условията са следните: задължително намираме сайт за Strong password, ако не ни се предлага такава от браузъра, а след това я ползваме; даваме възможно най-малко информация за себе си в изискваните от нас полета, които е нужно да попълним; създаването на повече имейли, може само да ни помогне(нека вметна, че без да искам имам 25+ имейла, просто различни идеи и различни потребности, като за подкаста, който съм подготвил си направих нов имейл в Yahoo.com);
  Последен бърз съвет, ако желаете паролата Ви да е сложна и да я запомните лесно, то просто сменете паролата, която ползвате в повечето случаи, като замените някоя повтаряща се буква или няколко със специален символ. Бърз пример, който ми хрумва е: Co$mosm0%os – има голяма буква, малка буква, цифра, специален символ
  За по-добро съхранение на пароли, ползвайте приложения, които ви го предлагат. Аз лично не ползва, защото се заплащат, но ако желаете сигурност и бихте платили за нея, то платете от $2 до $5, за да получите премиум качество и съхранение. Не, че не ги хакват и тях, но са за препоръчване.
  Идеята за имейлите всъщност е следната: Не правете като мен, за всяка идея да имате по 1 или повече имейли. Направете го ето така – имейл за поръчки от сайтове, имейл за семейно ползване или абонаменти, както и един имейл за лични нужди. Това би било напълно достатъчно, но аз лично ~НЕ СЪМ МИНИМАЛИСТ НА ТЕМА ИМЕЙЛИ!
 • Да бъдем непроследими (или трудно проследими)
  Ако желаем да бъдем покрити, то трябва да имаме различен IP адрес от този който ползваме, това може да стане чрез VPN. Ако използвате Tor Browser, то Вие ползвате произволно IP и всъщност изглежда, че сте някой друг и някъде другаде… Например, аз това мога да го правя в Brave браузъра, който имам. А всъщност onion, което се ползва в TOR е всъщност много общо с това което всъщност означава. Това което ги свързва е, че браузъра ползва много слоеве и не може да се проследи напълно, освен ако не е направено от хората, които ви следят…
  За ползването на някакъв вид messenger, то вие можете да ползвате Signal, тъй като е най-защитено за момента. Криптирано е от-до. А ако желаете да изпращате имейли, то ще можете да го направите с помощта на ProtonMail.
 • Напълно невидими онлайн
  Ако използваме Tor сме защитени, но не напълно. Ако използваме Proxy преди да използваме Tor, няма да имате проблем. Ако сте достатъчно изкривени, то можете да ползвате ваше собствено такова, като си го направите сами.
  Можете да си направите от Raspberry Pi, което е поставено някъде на обществен WiFi, че да можете да го ползвате него, за да предоставя данни за него, а не за Вашата локация и компютър съответно. Разбира се, това биха го направили единици от вас или всъщност никой.
  А може да се направи и по следния начин. Купувате лаптоп специално за това приложение, като го ползвате единствено, когато сте на достатъчно отдалечено място от вкъщи, за да не може да се проследи до вас. Идеята е да не се ползва покрай камери и да не се включва никога вкъщи. Ако всъщност носите маска, качулка или шапка, то няма да може да ви проследят дори и навън. Малко всъщност ще си вкарате филма, но ако приличате на Mr Robot, който е в пандемия, то няма да имате никакъв проблем и ще сте напълно анонимни.
  Ако пък желаете да си направите анонимна регистрация в google, като gmail например, то ви е необходимо да имате и мобилен номер, по който да ви проследят. За съжаление в моите 20 регистрации, то аз съм ползвал 20 еднакви телефона, а когато не ми е искало, не съм давал. Съответно, ако желаете да го направите, в интернет има сайтове, които ви предоставят тази възможност, да получите SMS и да сте анонимни, ползвайки тази услуга на google. Не търсете неща, които да водят до вас след това.

Препоръките по-горе са само за параноици, които биха са притеснили за данните си! Аз лично не се притеснявам и раздавам флаери с данни постоянно. Вероятно е грешка от моя страна, но ще го променя един ден и вече знам как, а всъщнсот, то и вие знаете как!

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: