Ще върна ли MacBook-a?

Това е отворен имейл към верига магазини Ардес, които изключително много харесвам и бих препоръчал на всички. Ще видим дали ще бъде така и впоследствие.

До ARDES.BG

Казвам се Божидар Костов,
Ваш клиент, голям почитател, както и бивш служител на Вашата верига магазини.
С голямо съжаление бих искал да Ви информирам за това какво ми се случи, както и впечатлението с което съм останал след направената покупка от Вас. Първо поздравления, изключително бързо ми доставихте това, което бях поръчал, не знам дали защото е било на склад в магазина, или просто това е нормалния Ви срок (от Петък ~16:00, в Понеделник беше готова за вземане). Толкова с хвалбата, хвалил съм Ви достатъчно и на всички мои близки и познати.
Разочарованието ми е следното:Взех си лаптоп от Вас – Apple Macbook Pro 13.3″ M1 256GB, като супер много исках да го взема от Вас, а не от iStyle, тъй като можех да ползвам отстъпка и да подпомогна някой друг Ваш партньор, в случая ползвах код за отстъпка THECLASHERSPC. Супер, пазарувам от веригата, която харесвам, подпомагам някой друг покрай Вас и накрая получавам още нещо, което супер много искам и харесвам. За жалост обаче, когато ме попита обслужващия персонал в магазина „Желаете ли да разопаковаме и видим какво има в кашона?“, то отговора ми беше отрицателен и просто обясних, че за съжаление бързам. Взех кашончето и бегом към вкъщи. Развълнуван разбира се, но и това не се задържа дълго. Прибирайки се, отваряйки кутия след кутия, то аз установявам следното: Аз нямам накрайник за европейски стандарт контакти. В кутията има единствено накрайник със стандарт за САЩ вероятно или Англия, не съм сигурен, но няма нищо общо с нашите.Тогава започват въпросите ми. Аз колко пари дадох? -Еми 2800, колко да дам. Аз доволен ли съм от това, че не мога да заредя устройството си, което идва с батерия заредена на ~30%? -Еми не съм доволен. Харесвам ли продукта си? -Уникален е, това е моят продукт! А това, което получих за парите си, дали удовлетворява нуждите ми? -Без възможност за зареждане ли, изобщо не. 
Какво следва:Отивайки до Ваш магазин, там където го взех, разбира се. Най-великия магазин, който знам за подобна техника, намира се на метростанция Мусагеница. Досещате се вероятно, защото няма друг там. 
Разговора протече по следния начин.
П-к: Здравейте, с нещо да съдействаме?Аз: Да, бих желал да попитам, тъй като вчера взех от тук macbook pro 13.3 M1, защо не е описано никъде и не е обяснено, че няма накрайник за европейски стандарт. (Аз разбира се, преди да вляза в магазина, проверих какво пише в сайта и на конкретно този продукт, за да не се излагам.) Можете ли да ми съдействате?П-к: Да, можем да ви предложим следното: „Технополис“ „Техномаркет“ и в съседство около ГМ Димитров можете да проверите в магазин за кабели.Аз: Малко шокиран от това, че ме препраща на майната си, вместо да ми помогне със стока от магазина или предложение, което просто да ми свърши работа и да не ме разкарва из София.П-к:За момента нямаме налични подобни адаптери, които да Ви свършат работа. Нека проверим в сайта. (проверява) Не, нямаме такова нещо.//Съответно аз на момента почвам да си задавам въпрос сам на себе си… „Наистина ли съм дал толкова пари, че да не мога да ползвам лаптопа си на територията на страната или Европа? Това ли всъщност исках да закупя аз? Спестявания и накрая лаптоп, който не мога дори да зареждам вкъщи? Да емигрирам, за да зареждам лаптопа си? Това е абсурдно!//Аз:А Вие всъщност искате да ми кажете, че лаптопа, който продавате в България, аз не мога да го зареждам в момента?//И всъщност отговора беше положителен от негова страна. Така и не намери решение на проблема ми, не и на територията на магазина.//
Разочарованието ми беше на около 101%.
След като излезнах от магазина се свързах с Ваш оператор на посочен телефон в сайта. Той също ми обясни, че не знаел и не бил чувал за подобно нещо, да продават този тип лаптоп и без нужната приставка в комплекта, за да мога да го зареждам на територията на Европа или по-скоро България.Всъщност го попитах, какво би било решението на казуса ми в този случай, тъй като аз оставам с вързани ръце, след като съм дал немалка сума за компютър, който не мога да ползвам ползотворно вкъщи, тук, където живея. 
Вие сте национална верига, това означава, че сте на територията на България вероятно, но ми продадохте лаптоп, който не мога да ползвам тук. 
Проверих какво е решението, в iStyle искат 50.00лв. за кабел, който е начина за връзка между адаптера и контакта. Европейски стандарт. Но трябва да дам 50.00лв. за кабел, защото съм закупил лаптоп, който абсурдно на очакванията ми, да не мога да заредя вкъщи.
Какво според Вас трябва да се случи?
Да ви го върна?
Аз всъщност го харесвам и не бих желал да се стига до там. Бих желал да ми върнете писмен отговор, вместо да се свържете с мен по телефона утре, тъй като така каза Вашия колега с когото говорих. Бих желал писмен отговор, за да мога да се консултирам и с юрист, ако е необходимо.
Благодаря Ви, С пожелания за приятна и спокойна вечер.
Изпращам до няколко от посочените имейли на Вашия сайт, тъй като това открих. Не видях посочен за подобен вид казус, ако съм го изпратил на някого, за когото не е, приемете извиненията ми, а ако можете, препратете го на когото трябва.
  1. Имате ли съвет за последващите ми действия?
  2. Вие как бихте постъпили?

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: