Тренирай, защото това зависи от теб!

Всъщност това е нещо, което всеки може да направи. Аз не съм специален, не съм и свръхчовек, нито пък някакъв супер спортист.

Пожелавам ви да имате време, да имате хъс, а и най-важното е постоянство. Бих препоръчал на всеки да започне още сега! Точно така, сега е времето да се започне всяко ново начинание. Може да не е ново, може да е просто пропуснатата днешна тренировка.

Аз бих направил следното, ако до момента не съм тренирал. Ставам, загрявам по най-бързия начин и започвам с нещо. Независимо дали ще изберете долна или горна част, то е много просто. Направете 3 серии клек със собствено тегло или с нещо подходящо да сложите на ръцете си, за да не бъде много неудобно. Можете да правите и лицеви опори, това е много добро упражнение за всяка част на гърдите. Можете да откриете всякакви разнородности на лицевите опори, а ако ви е прекалено лесно, сложете една раница с книги или нещо друго, което да ви тежи и затруднява малко.

Това биха били съветите ми за тренировка вкъщи. Всякаква добавка на експлозивност в упражненията биха били от полза. Клек подскок, лицева опора с пляскане или дори подскок с крака към гърдите.

Моята дневна тренировка беше следната:

  1. Кофички на лост – възлизаш над лоста и спускаш до гърди или до където можеш. Серии – 3, повторения – на максимум.
  2. Кофички на халки – след изправянето на халките, правиш чиста кофичка. Серии – 3, повторения – на максимум отново.
  3. Кофички на успоредка – това са стандартните кофички, които всеки би разпознал. Серии – 3, повторения – на максимум (изглежда познато).
  4. Лицеви опори – съвсем нормални лицеви опори. Серии – 3, повторения – на максимум (а вече намаляват).
  5. Почивки между отделните упражнения – скачане на въже за първите 2 упражнения, а за останалите 2 правех клекове.

Бих казал само, че се получи добра тренировка за гърди. Забравих да добавя и набиране тесен подхват, защото това е едно от набиранията, които съм гледал, че включва гърди.

Няколко канала, които препоръчвам с две ръце за тези, които биха предпочели да видят какво да правят, преди да започнат. Също и ако им е нужна малко мотивация!

  1. https://www.youtube.com/c/OFFICIALTHENXSTUDIOS/video Крис Хериа, изключително добър в това което прави и за предпочитане пред много други, които няма да видите в линковете посочени от мен.
  2. https://www.youtube.com/user/Calisthenicmovement/videos – Не му знам името, но е страхотно обяснено какво да правите, както и защо. Можете да откриете и някой друг здравословен съвет, но и това е пожелание
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: