Продуктивност – Notion vs Columns

Здравейте отново приятели,

Напоследък ми идват идеи какво да пиша и не бих желал да го спестя на никого. Затова ги пиша една след друга и не бих оставил спама, защото не е редно да ви спамя. Аз просто искам да напълня блога с информация, която мога да побера в една публикация, но идеите просто не идват по едно и също време. Идват идея подир идея, но аз не се срамувам и ще ви оспамя.

Продължавайки да мислим как да сме продуктивни, то винаги се питаме как. Как да избухнем с максимума, който можем да постигнем, как да го направим, като другите успешни хора на планетата…

Просто е, понеже зачетох книгата на Мъск преди време, която още не съм довършил и стои в небитието, то там бяха написали за Мъск следното:

Искам да се абстрахирате от това, че в момента е най-богатият човек на планетата. – Той отсяда и спи в негови приятели, често на дивана. Иска първо разрешението им няколко дни преди да отседне (не си спомням много точно), но отива и преспива в тях. Много често те не се засичат, а той просто работи във всичките си бизнес идеи и бизнес проекти. На дивана на приятел, как ви звучи? Като най-богатия мъж в света ли?

Това няма голямо значение, защото аз самия не знам те как са правили живота си по-продуктивен, освен да работят за мечтите си. 

Аз бих ви предложил 2 неща, като едно от тях има и мобилна среда, а другото е просто WEB версия и можете да го ползвате, както на мобилно устройство, така и на лаптопа си.

1. Columns (link) Web only

Това е то, приложението, което можете да ползвате само в браузъра си. То работи по много прост начин, но може да доведе продуктивноста ви до крайните ви цели и предели. Бих ви описал всичко, но искам първо да го видите. След което ще Ви оставя и клип, който да покаже повече за приложението. Аз лично така се информира, видео материали, които са класифицирани от мен и предпочитам да гледам само качествен контент, главно в YouTube.

Columns app

Така би изглеждало приложението при лентяй като мен, не съм го ползвал много, просто се запознах с него и вписах някои от нещата, които върша. Разбира се, приложението е чудесно, не бих могъл да опиша, как едно нещо, когато ви допадне може да ви избута до върха. В това можете да се убедите, единствено, ако търсите начин да бъдете по-продуктивни. Нещо много важно искам да добавя, което бях чул в клип, който не помня обаче кой е, а то е следното:

Don’t use your brain as a to-do list.

Тук ще можете да се запознаете повече с Columns приложението. Можете да се впуснете и в приключението, като разгледате целия Productive канал.

https://www.youtube.com/watch?v=MCNaJXnc41I

Сега преминаваме към приложението, което впечатлява много хора от край време. Конспиративните теории и много верни в повечето случаи казват, че това приложение, както в момента е безплатно и толкова добро, то в един момент, като всяко изгряло приложение ще стане платено. Аз лично се надявам поне да е на приемлива цена и да си заслужават парите.

2. Notion (website Notion) Web/desktop/mobile

Това е възхитителното приложение, което според много хора то няма точен еквивалент, можете да ползвате за бележки, дори и за ваш блог, като споделяте всичките си публикации в линкове, заключени за редактиране. Изключително много функционалности, а дори можете да го ползвате и за team доколкото знам. Може и да бъркам нещо, но не ме съдете, просто съм малко превъзбуден и то вероятно, защото съм приел достатъчно количество кофеин. Сега минава 23:00, а на мен дори ми се тренира. Ръката ме боли, защото дарявах кръв днес, за което съм много щастлив. Но и енергията ми идва в повече точно сега. Бих изгледал около 5 филма, но пиша в блога си. Да преминем към този рай, който съм ви подготвил. Нека сложа и втория ми скрийншот, който ще изкаже плейлиста ми и какво има в него. Who cares.

Notion so

Това отново е мое творение, тук можете да видите повече неща, защото по-дълго съм се задържал в това приложение. Имах и други такива, които съм ползвал или опитвал, но това наистина е най-впечатляващо. Виждате колко неща съм наблъскал и това е само една част от всичко, което съм писал, съхранил и овековечил (ако издържи токова Notion), както и виждате част от нещата с които съм искал да се занимавам и съм се занимавал. Интересни са ми всички, ако не сега, то поне са били в даден момент. Ще видите и името на Thomas Frank, ако се зачетете. Но няма как, вдъхновявам се от много хора, които се опитват да правят точно това с хората.

https://www.youtube.com/channel/UCoSvlWS5XcwaSzIcbuJ-Ysg

Много от новите приложения си правят канали, ако канала на Notion не ви е достатъчен от към ресурс, който можете да ползвате, то винаги можете да проследите и какво биха казали, тези, които аз следя за подобен вид контент в YouTube: AliAbdaal, ThomasFrank и KharmaMedic има още много, но тези са основните ми feeder-и.

Ако не е достатъчно нещо, то обещавам, че пак бих допълнил всичко това, ако имате интерес. 

Знайте обаче, че ще обърна внимание някога и на това как да сте продуктивни само с приложения нa Google, като дори ще се опрем и на тези, като deGoogle. Всичко може, всичко бих ви разказал, но нека е в друга публикация и дано не е днес.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: