Как да спечеля пари? Ще ги накрам да работят докато спя!

Да, приятели. Това е то, инвестирах!

Днес реших и инвестирах от средствата си, които заделям за тази цел. Не е голяма сумата, но се започва с нещо. Вкарах 15% от месечняи ми доход за месец Декември. Сложих 3/4 от него, а 1/4 остана да инвестирам, когато открия последната компания на която бих се доверил. Инвестирах в 3 компании, защото шанса да загубя пари е по-малък. Виждайки как вървят нещата в първите часове, разбира се мога да твърдя, че се опитвам да не се притеснявам и да не следя постоянно цените. Мисля го постоянно всъщност, дали ще се дигне цената, дали ще падне? Дали ще изгубя нещо, а може пък и да спечеля? Разбира се. Тези пари са точно затова там, те са за да работят. Може да спечеля, а може и да загубя. Няма да загубя всичко, защото това означава, че тези компании, на които съм заложил ще фалират или поне банкрутират.

1.Тесла

Реших, че това ще е едната компания. Въпреки това, че цената им се покачваше и нямах голяма изгода да ги закупя, то аз точно това направих. Цената се беше покачила вече с 12% (всъщност не знам за какъв период е това, но предполагам за 24 часа) и инвестирах 1/4 от средствата си. Не го мислих особено много, тъй като са на печалба от когато са създадени.

2.Apple

Това е компания на която се възхищавам, не че на Мъск не се. Просто потвърждавам това, че има значение на какво си фен. Да речем, че устройството в джоба ми ме подтикна да го направя, да заложа на компанията, която всъщност харесвам. Те също са на печалба и според мен са сигурна акция. Техните цени също се бяха покачили, но не толкова, колкото тези на Мъск. Закупих и от тях акции на стойност 1/4 от моите инвестиции.

3.Nio

По препоръка на познат, който ако желае може да се представи в коментарите. В противен случай, аз ще го задържа в анонимност. Той каза, че прочел информация от Wallstreet, които твърдят, че тази компания ще има хляб и ще си заслужава инвестицията. В момента в който ми го каза, тя струвала $20-50, а сега са $90. Аз закупих и от тях. Прочетох, че всъщност компанията произвежда електромобили от състезателен характер, едноместен. Наистина не знам много, но всъщност се доверих на моят познат.

4.?

Все още не съм решил в коя друга компания да инвестирам остатъка от средствата си. Ако имате идея, можете да ми пуснете мухата в коментар.

Ползвам Revolut, тъй като ми е по-лесно и за момента ще купувам и продавам акции там. Благодаря Ви, че четохте глупостите ми.

Това мисля, че ще бъде реална възможност да увелича средствата си, като ще изкарвам по няколко процента месечно, а всъщност и ще нараства инвестицията ми. Процента ще означава по-голяма цифра, но всичко ще бъде въпрос на време.

Една от целите ми за тази година е да напиша 100 поста, подкрепете ме, като споделите с приятелите си.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

2 мнения за “Как да спечеля пари? Ще ги накрам да работят докато спя!

  1. Боби,

    Нио не прави вече едноместни болиди ( и продадоха тази част от компанията) а се занимава с нормални коли като Тесла. Имат няколко модела EC6 , ES 6 , ES8, и вчера обявиха че ще пускат нов модел (седан ) ET7 (изглежда мазало). Това което ме впечатли при тях е че използват по-различен метод за батерията от Тесла. Тесла изполва батерия която се разрежда на станция за няколко часа. Нио използва сменяща се батерия, която се сменя на НИО станция на всеки 700,800,900 километра (зависи от батерията), смяната става за 3,4 минути. Плюса на това е, че първо става за няколко минути и второ което е по-важно, че можеш да си ъпгрейднеш батерията когато излезе нова без да сменяш колата, докато при Тесла трябва да смениш цялата кола.Има много още причини поради инвестицията ми в тази компания които не ми пишат сега ( Може да си говорим някой път по тази тема ). Акцията на компанията е 58 долара в момента и мисля че има доста голям потенциал в следващите 5 години. Разбира се нищо не се знае затова е много важно да следиш маркета и новините на компаниите в които инвестираш. Относто останалите инвестиции, много хубави компании си избрал които са доста стабилни и в дългосрочен план ще бъдат доста печеливши. Успех с инвестирането, Боби!

    Liked by 1 person

  2. Страхотна публикация. Аз обмислям да инвестирам в буукинг, тъй като се очаква бум там, когато паднат мерките, светът се върне по старо му и хората започнат да пътуват отново.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: