Здраве, държава и спорт – темите на 2020 година. Каква е истината?

Здравейте отново,

Не мога, просто не мога! Това вече минава всякакви граници, то отдавна ги е минало, то кавко ли не беше… Въпросните управляващи, въпросната сган, която стои там, където трябва да се взимат решения, а се взимат само пари… Ще се опитам да се въздържам и да не коментирам толкова управляващите пичуе.

Как започна годината?

Горе долу започнала нормално, но не за дълго. То се чуваше вече за вирус, но март месец си бра лайката официално и тук. Или беше февруари? Не мога да знам, той живота все едно ми мина в тоя вирус.

Как се справят по света?

Както и ние, слагаме ги хората под карантина, ето ти тоя антибиотик, вземи тия неща за 150лв и си готов за 2 седмици.

Защо ние не успяхме да опазим болните от смърт? Това не питат ли всички?

Как се предсказва най-лесно бъдещето? Еми направи го, каквото си казал, че ще бъде.

Точно това направиха и бай Тиква и неговите утайки. Изпратиха оня генералчо М-м нещо си, абе Короната Мутафчийски. Много изтупан в униформа не толкова младеж, но пък смело заяви „Яко ще се мре“. Доста хора в момента си спомнят и си казват, абе той тоя дали не беше прав? Еми прав е, защото здравната ни система е на хемодиализа и тя. Това е така и има само една причина за това, а тя е:

  • Няма медици, които да се заемат с всички постъпващи болни. Или поне няма достатъчен брой медици, които да работят в нашата хубава държава.
  • Доброволците помагат много и от сърце, но не са медици.
  • Държавата не инвестира в здравеопазване в тежки моменти, а купува изтребители.
  • Инвестираме в допълнително бойно снаражение, защото сме в заплаха от вирус. Бойно снаражение земя-въздух, защото все пак вируса се предава по въздушно-капков път.
  • Болниците в доста от случаите отказват да приемат или заразени, или хора с други заболявания, защото са претъпкани. Напълно разбираемо – все пак не можем да сипем в чаша 200мл., колкото и да се опитваме 250мл.
  • Затвориха спортните зали, защото спорта е здраве, а на кой му е нужно здраве в такива моменти. Току виж се разпространил вируса и убил по-малко от това, че здравна система нямаме.

Това беше единствената и само една причина, според мен, която доведе до по-висока смъртност от този вирус.

Спорт

Приятели мои, към вас се обръщам. Спортувайте, намирайте време. Можете да се раздвижвате вкъщи, можете да се изпотите вкъщи, а можете и да изградите новото си аз. При желание, мога да зарина моя блог с тренировки за вкъщи. Без допълнителни тежести, без оборудване, без нищо, което да ви изгради новото оправдание, просто с желание и поне 10 минути свободни. А ако сте вкъщи, знам аз, имате повече от 10 минути и много повече оправдания. (Вероятно се припознах в последното изречение, но ще оставя кръглата ми форма да говори повече за проблема.)

Държава

Стига сте убивали хората. Вие сте престъпници и изменници, заслужавате съд и затвор.

Аз

Това са мои размисли, ако на някой не му харесват, вероятно е защото имаме различно мнение. Поздравления, ти имаш собствено мнение, както и аз. С удоволствие ще прочета мненията на прочелите го. Може да направим и дискусия дори, ако се задълбочават коментарите, разбира се.

Източници:

  • Снимката принадлежи на Josh Riemer предоставена от Unsplash
  • Ползвайте безплатни материали, но бъдете благодарни на хората, които са го направили!
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: