Инвестиция и спестяване!

Здравейте,

Отново съм аз. Че кой друг да е в моето лично пространство и блог?

От този месец, реших, че е нужно да направя крачката към спестяването. От следващия месец, следващата заплата, това нещо ще прерасне. Нека ви обясня какво ще правя, а след това и ще очаквам и някой друг съвет от всеки, който е имал опит, има опит и би могъл да ми помогне.

Нека обобщя какво означава спестяването в моя случай, това е 10% от доходите ми всеки месец. Независимо от това колко и как съм получил, аз ще ги съхранявам в отделна сметка, за което съм избрал Revolut, не знам дали е правилно, не знам дали ще имам проблем след това, но така съм избрал да ги съхранявам, тъй като беше най-бързо и най-лесно, както и в движение да мога да оперирам. Създадох сметка, верифицирах си акаунта, направих си всичко нужно и с 2 кликания на телефона аз вече оставям едни средства, които се равняват на 10% в моята спестовна сметка. (Може значението на този израз да е съвсем различен, но аз така бих наричал моята сметка за спестявания.)

Сега да преминем към по-кратката част, която не знам как да опиша, но ще я наречем Инвестиция. Нека отново помоля, който знае и има опит в тази сфера, поне да напише нещо или поне да ме информира с това, което би ми дал като съвет. Избрал съм да влагам още 15% от моите месечни доходи в инвестиции, като ще го направя посредством платформата eToro. Имам приятел, който инвестира в нея, разбира се разликата е, че той знае какво прави, но аз ще се поинтересувам малко преди да инвестирам в дадена компания, както и той ме посъветва. Това което бих казал аз за eToro е, че както можеш да изгубиш всичко, така можеш да спечелиш някакви средства. Това е инвестиция, на това се разчита да изкараш пари или да не изкараш. Разбира се познайте коя страна е по-добрата.

Така ще мога моментално при получаването на месечен доход, аз да правя нужните операции, за да спестявам 10% от тях, а други 15% да инвестирам. След което разбира се, ще е хубаво да направя и равносметка, но поне след няколко месеца.

Бих искал да получа съвет относно eToro или относно инвестиране в дадени индекси, което ми е малко по-непознато. Благодаря за отделеното време.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

2 мнения за “Инвестиция и спестяване!

 1. Аз не бих ти препоръчал крипто валути защото това е хазарт. На нищо не го базираш освен на късмет че един ден ще е скочила цената.Същото се отнася и за трейдинга там гледаш графите и изчисляваш шанса да тръгне в посоката в която искаш. Препоръчвам ти да инвестираш в бизнеси за лонг търм, ако искаш да изкарваш пари със 100 % сигурност инвестирай в S&P 500 което е акция съдържаща топ 500те компании в света. На година се качва с едно 10 %. Това се случва от последните 60 години така че ме съмнява че ще се промени. Ако ти се занимава бих ти препоръчвал да четеш за конкретни компании и да инвестираш в тях. Разучи една компания, какви продукти има, какво ще се търси на пазара, каква иновация предлага, каква конкуренция има, колко е цената на компанията (не акцията) и колко струват конкурентните компании . Чак тогава можеш да прецениш дали има смисъл да инвестираш в нея. В този вит инвестиция има смисъл, там твоята преценка и акъл разбира дали една компания ще ти докара пари или не. И не се надяваш една сутрин да се събудиш и да си изкарал няколко стотин хиляди от крипто. Успех 🙂

  Liked by 1 person

 2. Revolut е лесна и достъпна опция с доста минимален шанс за каквото и да е не-коректно. Нямат такси пък и цял свят ти е достъпен чрез тях!

  За иневстиции лично аз още не съм го направил и просто продължаваш да съжалявам, но криптовалути 100%.

  Просто може да се събудиш една сутрин и да се е удвоила сумата ти инвестирана там.

  Извън това има много стартиращи(малки) валути(Altcoin) които далаверата е, че тя като започне струва нещо като 0.0002 от Валутата (USD примерно) и само за да стигне до 1 стотинка е супер огромна печалба, но пак не е гарантирано както всяка инвестиция.

  Ако навлезеш в крипто сферата ще си благодариш един ден.

  Също така аз лично не съм толко запознат, но избери си някой Youtube Guide и ще разбереш всичко.

  Може да видиш само Е-Торо колко са съвместими с криптовалутите.

  Успех

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: