Лаптопи? Какво да изберем? Времената са такива, че ни е нужен компютър.

На въпроса лаптоп или компютър, винаги отговора ми ще бъде, разбира се настолен компютър. В някои случаи обаче, хората се налага да са мобилни и да пренасят своята работна машина.

Независимо от това с какво се занимавате, спокойно, лаптоп ще се намери и за вас. Не бих казал, че разбирам кой знае колко, но все пак мога да твърдя, че ще внеса малко яснота или ако го напиша кофти, малко неяснота за разбиращи и неразбиращи. Едните ще ме оплюят, а другите ще ги подкрепят.

Лаптопи за офисна работа?

Офисната машина ще я обясня по следния начин:

-Офис програми, сърфиране в интернет, гледане на netflix, youtube, hbo или други подобни видео сайтове и слушане на музика.

-Ценовия клас на тези лаптопи е от най-ниската до около 600-800лв., разбира се без да изискваме много от него, тъй като по-горе описаните неща не изискват по-мощна машина.

Избрах 3 линка, които да споделя с вас относно офисни лаптопи. Имайте предвид, че покрай Ковид времената в които живеем, лаптопите на пазара се изчерпват, а тези в по-ниската ценова гама изчезват за минути.

1. https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Netbuk-PRESTIGIO-SmartBook-133S/p/527682

В момента това е най-евтиния нов лаптоп в гамата за офисна работа. Не бих ви го препоръчал, грешни пари са, но ако решите, че не ви се дават повече и това е вашия лаптоп според нуждите, които имате… Давайте, вземете го и бъдете здрави.

2. https://ardes.bg/product/dell-latitude-3300-dell02465-150333

Лаптоп от най-нисък ценови клас в сайта на Ардес, верига магазини с най-добри възможности и най-богата гама за лаптопи. (малка реклама, но според мен е така) Аз не бих ви предложил евтин лаптоп, но ако имате нужда от офисна машина, това е една добра възможност да задоволите нуждите си.

3. https://www.kvantservice.com/product/dell-latitude-e6520-14932/

Аз лично бих ви предложил бизнес клас лаптоп, решение на проблемите ви и нуждите, стига да се лишите от удоволствието да бъде нов и опакован лаптоп. Това е употребяван и винаги бих ви го предложил, вместо да давате същите средства за лаптоп, който едва ли ще свърши половината работа, която може този.

-Бизнес клас офисна машина? Има и такива, да. Това са най-ниските класове на Thinkpad, Latitude и Probook/Elitebook. Както и да не забравяме Macbook Air 13″ и Macbook 12″. Макар, че цената им е по-висока, тези лаптопи също се водят офисни машини за лек софтуер и почти без натоварване.

Лаптопи за продуктивност?

Има има, има има. А вие продуктивни ли сте? Трябвало ли ви е да имате нещо по-добро, по-силно и малко над-средния клас, за да можете да вършите работата си безпроблемно.

Работата се разделя на няколко вида, като според това бихме заложили на различни лаптопи, разбира се. За да можете да изберете такова устройство е нужно, само да знаете какво ще правите на него. Параметрите по които ще избирате устройството си са както при всички лаптопи:

-Процесор, рам памет, видео карта и памет за съхранение.

-Съответно, ако не обработвате видео клипове или не боравите с 3д визуализиращ/редактиращ софтуер, няма да ви е нужна видео карта.

-Ако не съхранявате голяма част от работата си за вечни времена на вашата машина, можем да пренебрегнем и хард диска в такъв случай.

-Ако правите някои от посочените неща, можете да комбинирате от всичко, което може да има вашия лаптоп и да стане истинска машина, но цената му ще скокне до небесата.

-Процесорите бих казал, че си идват с машините, които си взимате, в повечето случаи препокриват вашите изисквания, независимо какво са поставили в тях.

Избрах 3 линка на такива лаптопи:

1. https://ardes.bg/product/acer-aspire-3-a315-57g-30ux-nx-hzrex-00p-193317

Имайте предвид, че започваме с най-евтините модели, които вършат добра работа, за продуктивност. По-леки програми, повече натоварване от офисните машини, но и по-малко от следващите две.

2. https://ardes.bg/product/asus-x509jb-wb501-asus-x509jb-wb501-172202

Малко по-слаб, като мощност от следващия, който ще видите, но за по-лека работа ще върши повече от чудесна работа.

3. https://ardes.bg/product/msi-gl65-9se-9s7-16u512-019-16gb-500ssdnvme-160815

MSI машина, който може да ви предостави мощност във всяко отношение на добра цена.

-Предлагам да оставим бизнес клас лаптопите в този диапазон, защото те са на много по-високи цени. Бизнес клас лаптопите са от порядъка на 2 500 до 6 600 лв., а вероятно изпускам нещо и може да има и по-скъпи.

Ще се наложи да напиша още една такава публикация, ако хората имат интерес и към бизнес клас лаптопите.

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: