Принудителен онлайн живот

Както вече се знае по цял свят хората се стремят да отбягват всичко и да си стоят вкъщи, или пък са като мен и не внимават много. Шегувам се разбира се, внимавам и то достатъчно. Имам два направени PCR теста и двата отрицатлени. Нека преминем към същината на публикацията този път.

Извън всичките теми за форми на обучение в училище и университет, то аз Ви предлагам друг вид четиво и информация.

Как да се обучаваме онлайн?

Сега ще Ви разкажа, точно това. Желанието ми в този блог е да помагам изключително много на всеки, разбира се, на тези, които не са отваряли блога ми няма как да помогна.

Обучението се свежда до доста категории, теми и различни начини на обучение, спрямо сайтовете, които ще Ви предоставя. Ще кажа какво съм ползвал аз, какви курсове имам и какво ме чака, разбира се.

SoftUni

Започваме със сайт, който повечето от Вас вече знаят и мога да Ви предложа. Това е SoftUni – обучения за програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и други. Те са едни от първенците, които предлагат подобни неща и то безплатно. Единствено, ако желаете да получите сертификат и да положите съответния изпит преди това – то Вие заплащате точно това. Аз наскоро изкарах курс при тях и съм супер доволен, дори бих казал, че се запалих още повече по програмирането. Макар да съм дизайнер, ще продължавам да отделям внимание и на коденето.

SoloLearn

Приложение, което можете да ползвате, както на мобилното си устройство, така и на компютъра, чрез браузър. Имам няколко изкарани курса там, като това отново е изцяло за програмиране. Да не кажете само, че ще са само за програмиране сайтовете, които ще Ви предоставя – няма, имайте малко търпение. Сайта е чудесен, можете да се развивате в няколко езика едновременно, всичко е безплатно, както можете да си правите предизвикателства с хора или със самата система. Вдигате левели, получавате баджове за постиженията си, можете да поискате мнение за Ваш код. Ползвал съм го, харесва ми и горещо го препоръчвам, поне да пробвате! При интерес, на всеки бих дал името си, за да ме добавите.

Google Learn Digital

Това е платформа на гугъл, която може да Ви помогне с изучаването в сферата на дигиталния маркетинг, както и някои съвета за самоусъвършенстване. Мога да Ви препоръчам, ако започвате личен и бизнес или имате идея за развитие в тази насока, погледнете някой курс, проучете пазара, направете си изводи и намерете правилния път за развитие. Според мен, всеки един човек, просто трябва да даде шанс на всичко, което му се предлага безплатно. Може да не послужи днес, но може да е полезно утре.

Coursera

Огромен набор от курсове, които не Ви ограничават по никакъв начин в категорията, която ще изберете. Разбира се тук вече курсовете не са само безплатни, но при интерес, можете да откриете и безплатни такива. Имат изключително богат избор, като започнем от История и Философия, минем през Езикови обучения и стигнем чак до Астрономия и Здраве. Не съм имал тази чест, да опитам някой от курсовете в Coursera, но е препоръчван метод за обучение от немалко хора.

EDX

Може би не единственото място, където университетите подпомагат с материали, но на първо четене вижте кои университети подпомагат развитието на този сайт: Харвард, Масачузетс, Бъркли, Бостън и други. Всичките курсове са напълно безплатни, по мои виждания и знания. Единственото, което може да Ви се наложи да платите и то напълно по Ваш избор е сертификат за дадения курс. Отворих един от тях, за Java Programming сертификата, след изкаран изпит е $149.00, което смятам, че при нужда е напълно поносима цена за курс и сертификат съответно. Тук асортимента от курсове не отстъпва на Coursera, но според това, че са безплатни, може би много хора биха ги оценили по-ниско в графата.

Udemy

Този сайт е прекрасно начало на всеки един от Вас или направо да кажем нас. Можете да закупите на супер ниски цени курсове, които желаете, а можете и да намерите безплатни такива. Разбира се, има някаква разлика, която не съм открил все още, но все пак мога да твърдя, че са сред най-добрите. Препоръчвам Ви да го прегледате, да харесате някой курс и да му дадете шанс. Развитието Ви е единствено във Вашите ръце. Аз съм купил няколко курса, имам няколко безплатни и смятам, че материята, която предоставят в тях е изключително добра. Отново препоръчвам с две вдигнати ръце, защото и тук категориите са на нивото на предишните два сайта.

CodeCombat

Още нещо, което може да грабне окото на програмистите. Аз лично предпочитах да започна с нещо такова, когато бях в първите си стъпки (сега съм във вторите), като просто исках да е нещо шарено, а не еднотипния VisualStudio, който няма никакви цветове и не е шарен. Хаха, нещата се променят, но всеки би могъл да опита това, което е CodeCombat. Пишеш ходовете, които желаеш да направи играта и своевременно се забавляваш и учиш. Препоръчвам на по-неуверените да го опитат. ^^,

LearnKorean

Желаете да научите език, който може да не Ви послужи никога? Нещо, което харесвате, но не знаете какво чувате? Всеки е заинтересован от нещо ново, направете първите стъпки тук и се забавлявайте, когато учите езици вкъщи. Можете да започнете, като мен, с някой азиатски например.

Duolingo

Желаете да учите езици? Тук можете да учите почти всичко. Единственото условие е да знаете някакъв базов език от тези в програмата, за да можете да учите някой от останалите. Опитвал съм с Японски, Корейски, Китайски, Иврит, Френски и Руски. Доста приятно приложение, има състезателен характер, ако добавите и Ваши приятели. Мога да твърдя, че с малко усилия можеше да съм научил доста неща! Език не съм сигурен дали ще мога да науча, но Ви препоръчвам да опитате или да споделите Вашия опит. :3

FreeCodeCamp

Отново за програмисти, но какво да се прави. Интересите винаги надделавят и мога да предам повече материал за тях. Препоръчвам на всеки бъдещ програмист или на всеки, който желае да се научи да програмира, пише или да разбира код, просто да мине през този сайт. Да отдели време и да се запознае с всичко това, което един ден може да му е от голяма полза. А предполагам с правилно положени усилия може да стане добър програмист. Трябва много писане, много код и много време, но го смятам за постижимо.

И последно, но не последно в класацията, бих желал да Ви представя един изключително приятен и добър метод за водене на бележки, всяко обучение в нещо изисква водене на някакви записки. Ако се чудите къде и как да ги синтезирате, можете да го направите тук:

Notion

Можете да водите нещо повече от бележки. Личен дневник, можете да правите някакъв вид блог, общодостъпна информация или дори да представяте информация, без да имат достъп да я редактират. Опитайте, вижте template-тите, които предлагат напълно безплатно. Приложението е безплатно, можете да го качите и на телефона си, както и да се радвате на достъп до него чрез браузъра на компютъра. Препоръчвам наистина.

Ще Ви метна нещо, което ме е вдъхновявало. Можете да го проверите:

https://www.notion.so/Thomas-Frank-s-Note-Taking-System-0c0675016b7f42f4b74cc1971ce2a849

Това беше за днес, при въпроси и коментари, ще се стремя да помагам.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: